22.01.2010 г., 19:48 ч.

Човек ли си...? 

  Поезия » Бели стихове
729 0 3

Човек ли си - да мразиш душата?

Човек ли си - да обиждаш Земята?

Човек ли си - да не вярваш в доброто

и да гледаш с окото на злото?

 

Човек ли си, като любов не изпитваш?

Човек ли си, като с любов не откликваш?

Човек ли си, като обиждаш някой?

Човек ли си, като се присмиваш на някой?

 

Човек ли си, когато си неблагодарен

и отровен, сякаш си алкален?

Човек ли си, като искаш нещо в замяна?

Човек ли си, или си само измама?

 

Човек ли си, като гледаш собствената си изгода

и търсиш само нечия упора?

Човек ли си, като се радваш на чуждото нещастие

и не разбираш в живота какво е твоето участие?!

 

Човек ли си??

Не  можеш ти човек да се наречеш!

Човек ли си??

Не си човек, а просто силует!

 

© Десислава Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??