"Човек" с две лица
"Човек" с две лица, има много такива по света,
едно за себе си, а другото за пред хората.
Едно говори, а друго мисли той сега,
За да извлече изгода за себе си така.
Той слага на лицето си маска една,
да скрие себе си и своята лъжа.
Не маската на клоуна с усмивка,
а своя маска, от него измислена.
С нея крие себе си от хората,
Говори им, обещава им много неща,
а накрая се омазват една Голяма Лъжа!
Той не признава и се присмива на Честността,
дори я сравнява с глупостта.
И живурка, не живее в своята самота,
горделив, богат но с много тъга.
Не знае какво е искрена усмивка.
Не знае какво е най-важно в живота!
Живее охолно своя измислен живот!
А другите хора пъшкат под тежкия хомот.
Въпреки това те по-щастливи са от него сега.
Тези хора притежават най-красивото нещо Доброта!
Той не е човек, а един от хората,
защото има много хора по света,
но Човеците са малко, истината е една!
© Валентин Миленов Всички права запазени