26.03.2010 г., 15:05 ч.

Човек за човека е вълк 

  Поезия » Философска
3773 0 2

Озлобени и търсещи мъст,

хора гонят поредна облага.

Над Земята ни смогът е гъст,

а под нея поредните лягат.

.

Бяхме силни, емоции имахме,

подивяхме от злия ни ден.

Дълго време съдбата проклинахме.

Сега всеки е обременен.

.

Поживяхме си много години,

със идеали, с безбройни мечти.

Ала времето тихо отмина,

на финала сме, знам, почти.

.

Разрушение, смърт и омраза

ни съпътстват, идеалите нови.

И мори ни душевна проказа,

да посрещнем смъртта сме готови.

.

Не желая да пиша любовно,

не желая да съм позитивен.

Чувствам себе си зъл и виновен,

за това, че светът си отива.

.

Не желая да виждам пред мене

лицемерни усмивки фалшиви.

Да ми казват, че няма проблеми,

те са слепи, светът си отива.

.

А човек за човека е вълк,

дебне тихо жертва поредна.

А животът ни вече от дълг,

се превърна в искрица последна.

© Светозар Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Не желая да виждам пред мене
    лицемерни усмивки фалшиви.
    Да ми казват, че няма проблеми,
    те са слепи, светът си отива."

    Харесва ми начинът,по който виждаш нещата. Успех!
  • Вярно е че светът не е идеален но по някога нищо не може да се направи!!!Не бъди толкова негативен отвори сърцето си и ще видиш че душата ти ще те накара да пишеш по спокоино и думите ще се леят от сърце ОПИТАЙ!!!!!
Предложения
: ??:??