Не искам златни пръстени!
Не искам обици и гривни!
Гнездо от съчки и бял пух
ти в сърцето си свий ми!
По залез с криле отмалели
да се завръщам там тихо.
Ако
ликът ми бледнее от уплахи,
ако по бузата сълза се отрони,
с шепа вода измий лицето ми,
тъй баба някога гонеше уроки.
Прегърни ме – топло и нежно!
Незабравимо! Тъй както мама
ме прегръщаше в детството мое.
Знаеш ли?!
Човекът .... завинаги дете си остава!
Той и мъдрецът не пораства толкова,
че от дом и прегръдка нужда да няма.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени
Най - жалки са очите, които виждат само себе си, казвам го по принцип, няма да изпадам в конкретика. Балансът на достойнствата е дълга тема, която точно в този сайт, направо е нелепо да се коментира. Рей се из въздуха и гледай отгоре, аз така правя.