24.07.2011 г., 10:22 ч.

Човекоподобни субекти 

  Поезия » Гражданска
390 1 2

ЧОВЕКОПОДОБНИ СУБЕКТИ

 

Всичко ни е относително,

преходен е периодът –

строго поверително

ний сме кучешка порода…

 

Плаващи пясъци,

картонени кули –

истерични крясъци

и дебнещи акули…

 

Променливо е времето,

очакваме и катаклизми –

наплоди се племето

и техническите механизми…

 

Ах, свършва се петролът,

свършва стоманата,бетонът –

а раята си остава гола,

по гуменки на стадиона…

 

Ох, увеличава се бунището,

тече помията воняща –

в мъглата и летището

ни приема, ни изпраща…

 

Летят найлонови торбички,

горите бързо намаляват –

не пеят пойни птички,

години гладни се задават…

 

Но господарите се забавляват,

всичко е по план –

медиите им припяват

с вдъхновение и плам…

 

Обществото им – стабилно,

щастие дебне отвсякъде –

благоденстващи обилно,

екология навсякъде…

 

Различни са ни очилата,

даже и ченетата –

зее пропаст помежду раята,

босовете и ченгетата…

 

Привиждат ни се тлеещи огньове,

летящи някакви обекти –

ний сме вегетиращи скотове,

човекоподобни сме субекти…



© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??