9.06.2020 г., 23:03 ч.

Човекът 

  Поезия » Философска, Гражданска
508 0 0

Катеря се аз по пътека,

що стига чак до небето

и имам аз вяра в човека,

въпреки всичкото му зло в сърцето.

 

Той е и ангел, и дявол,

животно и нравствено същество,

подъл и хитър, гявол,

ала и подобен на божество.

 

Има той скрит потенциал

да е честен и да върши добрини,

ала често щом вече е забогатял

се свлича до моралните низини.

 

И той често обича да бачка,

ала е и воден от алчността,

или да тъпче и да мачка,

щом добере се до властта.

 

Ала откакто Исус издъхна,

възкръсна и се възнесе,

човекът от злото се измъкна

и по правия път се понесе.

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??