Катеря се аз по пътека,
що стига чак до небето
и имам аз вяра в човека,
въпреки всичкото му зло в сърцето.
Той е и ангел, и дявол,
животно и нравствено същество,
подъл и хитър, гявол,
ала и подобен на божество.
Има той скрит потенциал
да е честен и да върши добрини,
ала често щом вече е забогатял
се свлича до моралните низини.
И той често обича да бачка,
ала е и воден от алчността,
или да тъпче и да мачка,
щом добере се до властта.
Ала откакто Исус издъхна,
възкръсна и се възнесе,
човекът от злото се измъкна
и по правия път се понесе.
© Георги All rights reserved.