13.02.2024 г., 9:50 ч.

Човекът 

  Поезия » Философска
125 1 2

Човекът е земно творение, нека,

с тяло от плът, от една шепа кал,

но в очите, гласа и усмивката лека

Бог цялата своя любов е събрал.

 

През света той върви неусетно,

полусънувайки крачи навред,

и с времето все се гони човекът,

плаче и жалва се колко е клет.

 

От своето искане той е ограбен,

от жажда за имане е обеднял,

забравил е днес, че за обич е правен,

и богат е с това, което е дал.

 

Човекът е земно творение, нека,

с тяло от плът, от една шепа кал,

ала душата му - волна и лека

знае и помни що Бог и е дал.

© Ивана Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??