14.08.2011 г., 15:51 ч.

Човекът на XXI век 

  Поезия » Философска
400 0 0

Нея мога да обичам,

но мога ли аз

да обичам Бог?

Към него

себе си обърнах

и каза ми -

"Аз съм в теб.

Обичай себе си."

Себе си?!

В мен има и кал,

лъжа,

омраза,

леш.

Кое си ти?

Аз искам да си отвън.

Да се стремя към теб

и да ти служа...

Да си недостижим!

"Ти искаш, значи..."

Прости ми, Боже!

Ти кажи!

"Живей, човеко!

Добро търси

и следвай го.

До теб самия

ще те отведе.

Продължавай да го следваш

и сам ще разбереш

защо поисках

да живея

в най-крехкото -

в човек..."

Тогава дали ще мога

да те обикна, Господи?

Добро, къде си?

Води ме,

имам само теб...

© Кирилка Пачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??