31.03.2024 г., 8:07 ч.

Човекът от Фейсбук 

  Поезия
113 1 1

ЧОВЕКЪТ ОТ ФЕЙСБУК

 

... с илюзията, че сме още живи, за себе си говорим във Фейсбук –

разменяме си щедро смет за сливи със вярата – да бъдем вечни тук,

делим си интернетните пространства и за едното глупаво "Мерси!"

на всекиго от нас духът му странства с надеждицата Бог да го спаси.

А толкова са глупави – и смешни! – стенания, признания, мечти,

 

извадени от вехтия ни дрешник – и кой за тях със пукнат грош плати?

И – сякаш че живеем в илюзорен и толкова, скроен фалшиво, свят,

зачеркваме си родовия корен! – и всеки вълк приемаме за брат.

От древните тибетски философи по-мъдър, ще мълча в един куплет –

Човекът се превърна в тъжен профил, изчезнал без следа във Интернет.

 

24 март 2024 г.

гр. Варна, 15, 45 ч.

 

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??