4.11.2023 г., 18:54 ч.

ЧРД Ели 

  Поезия » За деца
608 2 2

Скъпо мъничко детенце,

ти си моето меченце.

Днес е твоят ден рожден,

а стихчето е дар от мен.

 

Пожелавам ти да слушкаш.

В тати, мама да се гушкаш.

Да си весела, засмяна.

Да порастнеш ти голяма.

 

С пакостите ти да спираш,

а доброто да намираш.

Да играеш до насита.

Да си здрава и честита.

 

Но ако не слушаш ти,

дупето ще те боли,

от шамарките на мама.

А тати да помогне –няма.

 

Да почерпиш всички, всички,

с твоите две ръчички,

в стаята с балони,

с вкусна торта и бонбони.

© Иван Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??