21.05.2022 г., 13:12 ч.  

Чудеса под слънцето 

  Поезия » Любовна
228 1 2

Въздушни милувки от пух на тополи,

слънцето пъпли по небесния друм.

Реят се птици – небесни гондоли,

бягство за кратко от градския шум.

 

В парка следобед придремва неделята,

килнала смешно на старец каскета.

Само любовта, без умора от делника

кацна на пейка над два силуета.

 

Прошепна на нея: „Очите му виж,

насред деня – звездици сияйни!“

После на него: „Сърцето тупти,

по - красиво, когато сте двама!

 

Обичта ви да бъде слънчево цвете,

дъх поетичен! И муза за рима!

Нека е песен от щурчетата лете!

Мост за двама от лято към зима!“

 

В чудото вярвайте! Нерядко се случва.

То не почива дори и в неделя!

На рамото кацва и любовта подшушва…

Да сте я виждали случайно къде е?

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Няма как,Миночка, като видиш млади влюбени да не те подкара на поезия 😍 Картинката я видях в кварталната градинка Благодаря ти за топлите думи, винаги си била толкова мила!💖🤗
  • Много вдъхновяващо, за любов стихотворение, завладява някакси и става хубаво на душата! Хареса ми!
Предложения
: ??:??