23.05.2009 г., 1:32 ч.

Чудесен ден 

  Поезия
722 0 2

Събудих се рано днес призори,

планината е обляна в меки лъчи,

слънцето плахо зад върха наднича

и пролетна премяна света облича.

Звездите и луната бледнеят,

цветята тихо се смеят,

пеперуди в див танц се въртят,

пчелите прелитат от цвят на цвят.

Камбана заби  и смути тишината,

река ромоли и събужда Земята.

Човешки говор, от вятър понесен:

"Ах, този ден ще бъде чудесен!"...

© Сладурркатта Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??