5.10.2022 г., 21:52 ч.

Чудо 

  Поезия » Друга
280 2 0

Чудо

 

Вече свикнах на неволи

и ще живея, ако ще и трудно,

защото моята душа се бори

да имам нещо чудно!

 

А какво по-чудно от детето има?

То е най-голямата награда.

И мисля, че на всяка жена

трябва по няколко да се падат.

 

Дано срещна и силно се влюбя

и от тази голяма любов да е чудото.

После колкото и битки да губя,

те ще са между другото.

 

Аз вярвам, че някога ще имам дете

и заради тази вяра живея.

Мое лъчезарно и силно момче,

да знаете само как го копнея.

 

Ще го науча да обича живота

и със зъби и нокти да се бори за него.

Да постига всичко с охота

с поглед устремен към небето.

 

Знам, че ще има много изпитания

както за него, така и за мене.

Така се раждат човешките знания

всичко въпрос е на време.

 

И когато порасне и възмъжее

ще бъде нежен и мил, млад мъж.

С любима жена под звездите ще пее

и моят внук ще се появи изведнъж.

 

Какво повече да искам тогава?

Вече сбъдната най-голяма мечта.

Нека Господ на всеки дава

който си няма, да има деца!

 

 

18.05.2022 г.

 

 

 

 

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??