16.05.2007 г., 13:48 ч.

Чудо ("Проза") 

  Поезия
790 0 7

Чудо

Затворник...
Във тежкото тяло,
С груби, мъжки черти.
Къде се е чуло, видяло
Човек - без криле - да лети?

Тъй плътно покривам трасето,
Че чак да не вярваш, макар!
И правата следвам. Ето:
Работя, печеля (и харча!) със жар.

В минути самотни проблясва,
На Словото страшната мощ.
Когато успея - израствам
И щипвам от тоя разкош.
*
Затворник...
Във тленното тяло,
Груби, мъжки черти.
Чудо се чуло, видяло
Моряк - без криле - да лети...

11 октомври 2001, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??