25.07.2011 г., 23:02 ч.

Чуждата обич 

  Поезия » Философска
1033 0 24

Чуждата обич е като Луната –

нечакана в прозореца изгрява.

Не я пъди! Тя няма да те стопли,

но тъмната ти нощ ще осветява.

 

Чуждата обич, щедро обещава ,

а думите –отлитащи балони!

Не се сърди, приемай я такава,

тя просто тишината ще прогони.

 

Чуждата обич –фокусник изкусен,

с желанието да те забавлява –

не гледай с поглед мрачен и покрусен,

ако душата ти се наслаждава.

 

Но ако си до смърт ранена птица

и чужда обич с нежност те погали,

не се превръщай в подла кукувица –

не снасяй кукувичета в дома й.

 

Не искай зарад теб да се преструва –

вълшебна сила тя не притежава !

Едничка, твоята любов лекува,

а чуждата – тя само упоява!

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??