Чума тръгна по свинете
в свинеферми и гета...
и сред дивите прасета
във гористите блата.
И някак бързо от Европа
ни изпратиха заказ:
Тази чумна катастрофа
да я махнеме от раз!
Всички розови прасета -
със зараза или не
да накажем със вендета
от невиждано клане!
И нали сме си послушни -
все с наведени глави,
страшно умни и радушни
и с невиждащи очи,
бързо почнахме кланета
сред паланки и села,
в свинеферми, по полета
и сред цигански гета!
Лятна Коледа настъпи
за свинете ни добри!
По горите непристъпни
всичко диво се покри.
Хиляди добри прасета
мигом дадоха фира!
Без да станат на мезета
ги зарихме под земя!
И чумата за ден отмина -
нямаше заразен щам.
А сред родната витрина
се намърда чужд салам!
С чиста химия се пръкна
от Европа той при нас.
По джобОвете ни бръкна -
бе без чума и без бяс!
Юри
Йовев
Юли 2019 г
© Yuri Yovev Всички права запазени