28.08.2019 г., 18:56 ч.

Циганка 

  Поезия » Друга
1736 16 24

Почука циганката есен
и : Влез! - докато изрека,
извика ми през смях и песен:
Дай да ти гледам на ръка!

 

Повярвай, всичко ще ти кажа,
за обич, здраве, или гроб,
от теб пари не искам даже,
виж, имам злато, пълен джоб.

 

Пожари грееха в очите,
а в разноцветните поли,
аз знаех, жар от въглен скрит е,
от който пак ще ме боли.

 

И лъже, уж пари не взима,
омайва, те - алъш-вериш
а щом си тръгне люта зима...
И щеш, нещеш, ще си платиш...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??