28.10.2011 г., 22:29 ч.

Цигански очи 

  Поезия » Любовна
1225 0 12

Млада циганко, само танцувай!

Лудостта нека в теб да гори.

В тази нощ есента те целува,

в тази нощ тишината кърви.

А очите, по-остри от стърнища

и по-черни от черната нощ...

Дъжд карминен над гюла се плисва

и прегръща най-сочния грозд.

Млада циганка будна сънува...

Още тръпне по устните жар.

Конски тропот в нощта й нахлува,

огнен танц пали страстен пожар.

Пламък, рози и кипнало вино.

И любов, дето спира дъха...

Глътка спомен, обагрен във синьо,

шепа смях и дайрета в нощта.

И коне, в дива страст полудели.

Млада циганко, в танца гориш.

В жадна утрин керванът поема,

а в очите сълзи... и болиш.

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??