29.11.2014 г., 21:03 ч.

Цигара 

  Поезия » Любовна
596 0 0

Цигара
Допушвам аз последната цигара,

димът е черен като моята душа.

И пепел тихичко изгаря,

в ръката ми болезнената самота.

 

И дните в нощи аз превърнах,

във тази стая с четири стени.

И болката с ръцете си прегърнах,

когато тръгна си от мене ти.

 

И слънцето за мене не изгрява,

света потънал е във мрак.

Една искрица да ме сгрява,

цигара ще запаля пак.

 

На хората така е отредено,

един за друг да страдат все.

И никога не ще е подредено, 

човек за малко нежност ще умре.

 

И аз надявам се да има, 

любов, която да те грее до смъртта.

И нека всичко тя да взима, 

и като феникс аз да се родя от пепелта.

 

Петя Петрова ®  

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??