6.08.2008 г., 8:31 ч.

Цигулка и Роял 

  Поезия » Любовна
894 0 2

Цигулката си струните изпъна,

лъкът и се приведе и огъна;

безмълвна тя остана, натъжена,

сама във ъгъла, забравена, смутена.

Захвърлена, на никой непотребна,

фалшива, но в душа и музика,неземна!

На забрава тя обрече се сама,

за любовта и тайна никой не разбра.

А там стоеше той, красив и снажен,

с клавиши лъскави, абаносов, важен.

Красивият роял надвесил бе снага,

като исполин стоеше пред света!

Гласът му, тъй нежен и омайващ,

скръб, тъга и горест никак непознаващ.

Понякога бе груб, но тя го бе разбрала

и всеки стон от него до болка разгадала.

И сам самичка, в сенките прикрита,

за музиката нейна никой не запита,

а тя мечтаеше с рояла да засвири

и струни да вплете със негови клавири!

© Миглена Джордан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??