14.04.2024 г., 1:15 ч.

Cини сънища 

  Поезия
139 5 6

В разнищеното крайче на небето,
безсъние втъкава нежен стих
и кръстопътят води докъдето
стоя си между бих или не бих.

Сама съм, нощни птици няма даже,
но трябва да вървя, дори докрай
и чакам само ехото да каже:
— Не се страхувай, думите раздай,

гласа си превърни в среднощна ласка
на пръсти стъпвай в своя лунен храм...
И знакът, на ръката ти издраскан
с фалшива обич, няма място там.

А утре, утре с първата авлига,
ще видиш отвисоко своя път,
поспи сега... Луната се издига,
към тебе сини сънища летят...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??