8.03.2009 г., 4:29 ч.

Цирк 

  Поезия » Хумористична
810 0 1

Взех, че амплоато си смених

и вместо млада бизнес дама,

реших във цирка клоун аз да стана.

От ужас знатната рода настръхна.

"Откак се, щерке галена, ти пръкна,

на цялата фамилия очите ни събра

със тези твои вечни номера" -

и писна през сълзи горката мама.

Баща ми свъси веждите сърдито

и думи взе той нервно да реди -

"Ти си родена зад бюро да си седиш

и хората след теб да се обръщат -

костюми, барове, прическа, шик,

а в цирка само глад и въшки"

"Да бъда клоун, туй е моето призвание,

какво говорите ми вие само" -

Аз инатливо вирнах си нослето

и тропнах непокорно със крачето.

"Какви са тез полички къси,

изискан маникюр и букли руси?!

На бизнес дама няма да приличам,

лицето клоунско с боички ще накича.

От смях със мене хората ще се заливат

и с лудориите ми те ще са щастливи.

Щом вечни са ми номерцата,

от днес поне ще бъдат на заплата"

© Малита Малита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Жестоко е! Браво! Накара ме да се усмихна!
    Дали в цирка ще се намери работа за луда?! (6+)
Предложения
: ??:??