В началото бе престижа
на авторитета с грижа,
после любовта цъфти,
с нея човека пее и лети.
От радост родена свобода
на гребена на весела вълна,
с необикновеното на гения
раждат се магически умения.
Знанието с обем безграничен
е оръжието на ума отличен.
Цялото в частта нежно прелива,
Вселената в прашинка се намира.
Златната пропорция е хармонична,
с грация вселенска, геометрична.
Изкуството класическо вдъхновява,
най-красивото в човека то възпява.