8.07.2011 г., 15:01 ч.

Цвете 

  Поезия » Любовна
851 0 2

Цвете

 

Не ме разбираш -

от теб не го и искам!

Не го разбираш -

това все пак е този мой живот!

Не го ли искаш -

да искаш, но не можеш,

защото нямаш сили за това.

От мен ги  искаш -

ми вземи си,

щом го можеш!

Аз раздавам -

ти граби!

А сега пък,

може би без мен не можеш;

пристрастен -

щом ме няма, те боли!

Аз бях спасение - отрова,

сега лечението - пак съм аз!

А аз съм само крехко цвете,

което във ръцете си държиш

и пръскам аромат,

а не отрова,

но зная,

ще ме задушиш...

 

 

 

 

© Мария Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много Ви благодаря за коментарите!
  • Много е кофти, когато човек се чувства неразбран от някой друг!
    Хубаво е!
Предложения
: ??:??