5.04.2021 г., 15:34 ч.

Цвете мое 

  Поезия » Любовна
286 2 8

Преди година, мила, с пролетта

за първи път почувствах твоя свят.

Разцъфваше пренежният ти цвят -

даряващ откровенна красота.

 

И всеки минувач, от суета,

по тебе ахваше и непознат

изгубваше се. Само аз сърцат

към тебе гледах, бликваше мечта.

 

Не смеех да ти кажа как гръдта

пленява уникален аромат.

Но в тебе появи се и обрат

и замълчаха крехките листа.

 

И лятото бе тъжно. Есента

дойде със вятъра- безумен дух - и

със четките си зарисува сухи.

 

А аз не те забравих на студа.

В душата си от обич те поставих.

От зимата светът ти мил опазих.

 

Отново тук, сега е пролетта

и ти разцъфваш с чудост възродена,

и с цвят, и с аромат си съкровена.

 

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??