28.03.2009 г., 17:39 ч.

Цветен път 

  Поезия » Пейзажна
549 0 2

Пролет е. Вървях по пътя

дълъг и незнаен

и започнах да се чудя,

изглеждаше безкраен.

Дърветата се виждаха,

като зелени петънца,

странни звуци пък прииждаха

и огласяха нощта.
В красивата далечина

личаха си колиби.

Каква неземна красота

стимулираше моето алиби. 

Продължих си пътя

по дългата пътека.

Не исках и за миг да спра,

търсех аз утеха.

Налегна ме умора.

Помислих си за спиране,

но намерих аз опора -

не беше време за умиране.

Западаха листа,

силен дъжд се стече,

а зелените листа

жълти бяха вече. 

Нещо в мен потрепна,

чу се глас чудесен

и нежно ми прошепна -

дошла е вече есен.

 

 

© Владимир Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??