22.03.2011 г., 9:36 ч.

Цветна гора 

  Поезия » Друга
793 0 11

 

 

С южняка нощес долетя

и сви гнезденце направо на двора.

От седемцветно яйце след дъжда

дъга се излюпи в простора.

Художник палитра разгърна,

грабна четки – вълшебни слова,

към дъгата поглед извърна

и дворът в миг засия.

Бликна извор червен от лалета,

там зюмбюл се обагри в лила.

Нарцис в жълто гордо засвети,

кокичета сведоха плахо чела.

Моята мъничка цветна гора,

сякаш в миг избуя под небето.

Грейна пролетно

закопняла душа,

даже в цвят затуптя и сърцето.

А дъгата, приказно нежна,

ме оплете в своите тайнства,

после намигна някак небрежно

и пое към незнайни пространства...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??