29.07.2014 г., 21:04 ч.

Цветовете на дъгата 

  Поезия » Пейзажна
2659 0 1

Цветовете на дъгата 

 

Притъмня небето,

дъжд заваля.

После появи се

небесна дъга.

 

Колко е красива,

цветовете сбрала.

Горе в небесата

чудна заблестяла.

 

Светлината оцветява

дървета и цветя.

Дарява на земята

небесната дъга.

 

Синьо е морето,

розата червена...

Глухарче жълтее

сред трева зелена.

 

Там на небето…

загуби се дъгата.

Но нали цъфтят

цветя на земята?!

 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Там на небето…
    загуби се дъгата.
    Но нали цъфтят
    цветя на земята?"

    Много ми харесаха тези стихове.

    Поздрави, Лилия!
Предложения
: ??:??