21.06.2007 г., 0:01 ч.

Цветя 

  Поезия
591 0 0
 

Суша си момина сълза.

Мъртва... но не ме напуска,

суша люляк, рози, листа.

Пълня стаята със смърт...

Страхът от утре без вода

подари огън на

восъчните ми крила...



И съм като тази маргаритка

във вазата - красива,

но красотата служи на друг

и мъртва аз съм жива.

Поздравявам слънцето

през стъклен люк

и моето „съм" бавно изгнива.



Не харесвам градината на Днес.

Всяко цвете сълзи.

Вятърът-развратник дири без

Любов целофанени лъжи.

А истината  в цветове

сама нелюбена замира

в  стаята на момичето

със сушените мечти...

© Рая Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??