27.05.2010 г., 16:18 ч.

Цветята 

  Поезия » Друга
371 0 0

Животът не е лесен,

но може да изглежда песен,

като букет от много цветя,

събрани в пъстроцветна дъга.

 

Така изкусно наредени,

здраво с панделка скрепени

минзухар, теменуга, кукуряк,

лайка, мак и синчец.

 

Всички те – цветята,

наглед тъй различни,

по едно си приличат,

еднакво погледа привличат.

 

И ухаят те чудесно

с аромата на цветя

жълти, сини, червени,

от поля, градински зелени.

 

Всички те: малки, големи,

красиви чудно пременени,

тъй изкусно наредени,

с радост, наслада вплетени.

 

А може би поток чудесен,

унесен в планинска песен.

Огласящ тъмни усои,

богат на животни прекрасни.

© Доми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??