4.01.2011 г., 22:30 ч.

* * * 

  Поезия
527 0 3

Почистване след Новогодишния купон

От рафта сметох със ръка
всичките красиви и фалшиви думи.

В кофата ги хвърлих със прахта

ведно и ги затрупах с ланшна шума.

Съблякох мислите си мрачни със замах,
изрязах сълзите по краищата на косите.
Очи разтърках със юмруци и видях -
не съм на чучело все още заприличал...

На слънцето изложих болнавата снага,
да я прегледа като доктор и да я лекува.
Надеждата оставих малко настрана.
Със вярата сега решил съм да флиртувам.

Напъхах я във себе си аз най-напред,
а после част от нея вплетох във съдбата
да разбуди най-мощните ми сили и късмет,
да си не строша отново във стена главата!

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трябва си по-често да се чисти!
  • Поезията е компенсирана ът хубодтта ти. ЧНГ!
  • Дано твоята вяра да разбуди наистина най-мощните ти сили и късмет!!!И нека те съпътстват през цялата нова година!
Предложения
: ??:??