18.12.2011 г., 17:39 ч.

* * * * * * * 

  Поезия » Любовна
576 0 1

 

 

блуждаещите огънчета

пропукват като сухи съчки

а билото неравно криволи:

само една пътечка тясна

между пропасти бездънни

 

вървим двамата

по диамантения път

и лунна светлина ръми

а пролетта зелена

остава там далеч отвъд

зад бялото на хребетите

от мълчание на вечна зима

зад сивото на небесата

от тишина на тежки облаци

зад черното на гарвани

от сянка на скитащ мрак

 

 

© Енчо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...доста красиви думи, ако ги подредиш и в подходящия ред, и подходящата смислова комбинация, ще се получи още по хубаво, успех !
Предложения
: ??:??