14.10.2021 г., 20:03 ч.

*** 

  Поезия » Пейзажна
218 0 0

***
 

Есента е в края на умореното лято
в тихи ласки облича земята,
пречиства мигът от изживяното... 
Сезонът е преход към хладината.

 

Листопад е, обагрено меко  
сякаш паднал от слънчеви залези,
от лятото, напъстрено взело - 
от времето младостта и копнежите!

 

И тръгва с последните дюли - 
на стария скрин да реди топлота,
и ръцете ни стискат две ръце мили
за зимното, и чертаем бавно топла следа!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??