15.07.2009 г., 11:04 ч.

* * * 

  Поезия
413 0 1

Животе мой, какво си ми приготвил?

С какво си ми обсипал старостта?

Дали със щастие или пък във неволя,

нещастен, беззащитен да умра?

 

 

Какво ми даде в детството вълшебно?

Душа на старец, пълна със сълзи.

Трябваше ли да узрея рано?

Измама бяха детските ми дни.

 

 

В годините си млади само помня -

глад, съпътстван от мизерия и студ.

Често съм се питал и не зная,

къде отиде бащиният труд?

 

 

Сега съм по средата ти, животе,

и пак не виждам във тунела светлина.

Но знам, че на небето грее

моята закриляща звезда.

 

 

 

Питам те, но знай, че аз съм силен,

няма да се дам току-така.

Натискаш ли ме, БОГ ще ме изправя.

 Живот е дал на моята съдба.

 

 

 

Детство нямах, младостта замина.

По настоящем пак ме тъпчеш ти.

И старостта ми можеш да съсипеш,

но във вечността - НЕ ЩЕ МЕ СЪКРУШИШ.

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ДЕТСТВО НЯМАХ, МЛАДОСТТА ЗАМИНА. НАТЪЖИ МЕ ТВОЯТ СТИХ.
    ТИ ИМАШ ВРЕМЕ, ЩЕ СЕ СПРАВИШ, ВЯРВАМ В ТЕБ!
Предложения
: ??:??