Животе мой, какво си ми приготвил?
С какво си ми обсипал старостта?
Дали със щастие или пък във неволя,
нещастен, беззащитен да умра?
Какво ми даде в детството вълшебно?
Душа на старец, пълна със сълзи.
Трябваше ли да узрея рано?
Измама бяха детските ми дни.
В годините си млади само помня -
глад, съпътстван от мизерия и студ.
Често съм се питал и не зная,
къде отиде бащиният труд?
Сега съм по средата ти, животе,
и пак не виждам във тунела светлина.
Но знам, че на небето грее
моята закриляща звезда.
Питам те, но знай, че аз съм силен,
няма да се дам току-така.
Натискаш ли ме, БОГ ще ме изправя.
Живот е дал на моята съдба.
Детство нямах, младостта замина.
По настоящем пак ме тъпчеш ти.
И старостта ми можеш да съсипеш,
но във вечността - НЕ ЩЕ МЕ СЪКРУШИШ.
© Стефан All rights reserved.
ТИ ИМАШ ВРЕМЕ, ЩЕ СЕ СПРАВИШ, ВЯРВАМ В ТЕБ!