21.09.2013 г., 9:40 ч.  

Да бъде! 

  Поезия » Друга
484 0 5

                                                "Не ме забравяй!..."

                                                         Чуто на глас

 

Сараево, как бих могла да забравя

пръстите ти, които леко раменете ми докоснаха;

устните ти, които на моя роден език 

прошепнаха ми:"Хубава!";

очите ти, които нежно ми говореха;

изгревите ти, които галеха лицето ми;

кафето ти, което ухае на наслада и уют...

 

Тук намерих добри приятели.

Срещнах скъпи братя по перо.

О, още чувам песните 

на твоите чеда за свободата ви!

Сърцето ти тупти... разлива сокове

и ражда плодове... Виждам 

жаждата му за нов живот!

 

Сараево - усмивка на дете

и късче рай от Вселената,

моля се да има Божий мир за теб

и всичките народи по света!

 

Гълъбите от Баш чаршията*

загукаха:"Амин!".

 

*Баш чаршията - старият център на Сараево*

 

 

 

© Латинка-Златна Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??