14.02.2019 г., 18:58 ч.

Да бъде! 

  Поезия
454 0 0

 

На глава с обръч от млада лозница.

За ръка хванал мома хубавица.

По нашенски хоро да извием.

От бакърен котел вино да пием.

От писана бъклица люта ракия.

От глинена делва царска трушия.

Крив суджук от права върлина.

Сладка раздумка с харна дружина.

Че днес се лозе зарязва.

За руйно вино разказва.

Живот и здраве да има

Мъжка сила за трима.

И малко любов ако може.

Да има за всинца!

Дай боже!

© Събчо Събев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??