22.07.2018 г., 0:34 ч.

Да бъде тъй 

  Поезия » За деца
803 0 0

Да бъде тъй

 

Искам да съм добросторец,

маг да съм и смехотворец,

искам да съм правдоборец,

благ да съм и миротворец.

 

Да пребъде таз мечта,

искам, майчице една,

аз премъдро да раста,

вярвам в свойца си съдба.

 

Ех, детенце, рожбо свидна,

ти, детенце, обич китна,

глас звънченце де издигна,

слънчице огря родина.

 

Бог да пази те в добро,

строг да си към всяко зло.

Огнен плам е милостта,

верен устрем смелостта.

© Ивелина Дамянова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Добросторци »

17 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??