Да бъде тъй
Искам да съм добросторец,
маг да съм и смехотворец,
искам да съм правдоборец,
благ да съм и миротворец.
Да пребъде таз мечта,
искам, майчице една,
аз премъдро да раста,
вярвам в свойца си съдба.
Ех, детенце, рожбо свидна,
ти, детенце, обич китна,
глас звънченце де издигна,
слънчице огря родина.
Бог да пази те в добро,
строг да си към всяко зло.
Огнен плам е милостта,
верен устрем смелостта.
© Ивелина Дамянова All rights reserved.