16.11.2007 г., 17:09 ч.

Да бъдем Богове! 

  Поезия » Философска
655 0 19
 

Да бъдем Богове!

 

Как искам да летя, високо там,

където сърцето губи своята дамгА,            

където звук и светлина се сливат

в една преливаща дъга,

където изгревът потапя залеза

в изящна синкава вълна,

където няма разстояния,

и хората не се боят,                      

където думата дистанция

потънала е в пристан глух,

където волно се изказват

емоции на силен дух,

и феи приказки разказват

и ни потапят в Вечността.

Оная Вечност, дето вика

стенещо и ни зове,

да бъдем чисти, святи,

приятел да не предадем,

да бъдем милосърдни,

ръката вярна да дадем

на близък наш, когато

в огън той е потопен.

...................................

Да бъдем Богове!

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??