30.06.2007 г., 1:21 ч.

Да бъдем добри 

  Поезия
1881 0 1
Да бъдем добри е звание наше,
да бъдем добри необходимо е даже.
Да вършим добро трябва ние,
по-малко зло, отколкото Вие.
Недейте забравя - добро от доброто се ражда,
а злото само се поражда!
Недейте забравя, земни човеци,
бъдете добри, доброто вършете
и начаса злото прокудете!
Човекът човечен е само
подаде ли ръката си тамо.
Добър таз проста думичка само
ще каже тоз человек нейде, опрял се на нечие рамо.
Знайте, хора бедни, или пък с палат кат на вожд - Добър е по-силно от лош!

02.07.1995 г.

© Мариета Аргирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??