23.03.2017 г., 15:28 ч.

Да бъдем ли жени 

  Поезия » Друга
581 1 1

 

Жена да си в тоз живот...


... и без страх да можеш да избираш 
дали да го живееш като мъж или като Жена,
Дали да го обичаш, без винаги да го разбираш 
или да го играеш победител - права и сама.

 

 Дали да бъдеш фина, крехка и любяща
с риск да стъпчат нежното сърце
или с хладен ум, пресмятаща, неспяща
да запретваш ръкави и цапаш ръце.

 

 Дали да бъдем силни или да раздаваме от свойта сила,
да постигаме целта си с шамар, или с търпение?
Да бъдем ли Жени, или пък да не бъдем,
това е въпросът на нашето поколение.

 

 Щастието е с широка дефиниция 
и не всеки го намира в клишето,
но ако жената е Жена и слуша свойта интуиция,
очите и се смеят заедно с лицето.

 

                                                  Жасмин Маджид

© Jasminne Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Твоето разбиране за живота е много истинско - вярвам, че произлиза от дълбините на живеещото в любовта сърце. Затова твоите произведения са малко, защото живота иска много от нас, но са дълбоки и силни като преживяното от теб!
Предложения
: ??:??