8.08.2023 г., 18:20 ч.

Да бъдеш мъж 

  Поезия » Свободен стих
240 0 0

Да бъдеш мъж,
Това не се учи изведнъж.
Да покажеш мъжка сила,
Не значи да риташ кога в краката ти съм се свила.
Кога съм слаба и уязвима,
Само една дума ранима,
Достатъчно е да се срина.
Тогаз ти твоето мъжество покажи,
До мене застани,
И силно ме притисни,
Нека се скрия дълбоко в прегръдките ти.
Но тоз де с оръжие борави,
Вместо с него да ни пази,
Той кожата ни ощави.
Белязани до живот,
От подобие на кашалот,
В очакване да чуе,
Каква гибелта ще му е.

© Виктория Янева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??