5.05.2010 г., 13:33 ч.

Да гоня вятъра 

  Поезия
880 0 10

Защо е нужно вятъра да гоня -
измамникa-мечтател да пленя?
Листа от клони цъфнали се ронят
под топлата му, ласкава ръка.

В небето бели облаци танцуват,
в поклон се свеждат пролетни цветя,
играят пъстрокрили пеперуди
най-лудия си валс на радостта.

Защо ми е свободния чаровник
да хвана, победен да укротя?
Сърцето знае своите закони -
мечта ли е мечтата без крила?

И вятърът, пленен, не ще е вятър,
на роб окаян в миг ще се превърне.
Когато се наскита из полята,
ще дойде сам. И сам ще ме прегърне.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??