16.11.2019
Да има кой....
Да има кой за теб да бъде стълб, опора
кога политнеш или си във немощ!...
Кога очите ти тъга и болка ги затвори,
кога краката те болят и търсят помощ..
И в снежната коса да вижда хубост
и зъб да те боли - да сдъвка залък!
И с едничко цвете да поднесе ти радост,
за да забравиш за живота жалък!...
Да има кой водичка в жажда да ти поднесе,
да те завие вечер и те погали нежно...
Сънят тогавна виртуално ще те понесе
и към Париж и Катерини и по море безбрежно!...
Когато погледът ти наполовина помътнее-
да ти чете, да ти разказва със търпение,
да ти напомня, че каквото и вятър да довее-
ти същото от младостта ви ще си творение!!
Да имя кой щом влезе още от вратата само
и те обсипе със любов и най-гальовни думи...
Опрял те нежно той във неговото силно рамо
усещаш, че не си товар, а имала си и заслуги!...
Тогава, със сърце от щастие премаляло
се разтопяваш като многогодишен лед,
Защото по - вълшебно чувство няма-
мъж така във твойта есен да обича теб!!
© Ирина Филипова Всички права запазени