27.07.2011 г., 11:11 ч.

Да кажа: "Стига" 

  Поезия » Гражданска
410 0 0

                                   ДА КАЖА: "СТИГА"

!

 Не знам дали и аз да кажа: "Стига!"

Ръцете си да вдигна  и да спра...

Да хвърля тежката верига

и пролетни цветя да забера!...

 

Аз цял живот Живота съм си влачил,

като известните ни  "бурлаки"...

И винаги законите съм тачил,

и нещичко съм правил все таки...

 

Не съм се плел във чужди сметки!

Не празнодумствах - празен да стоя...

Не съм помислил Силните да четкам...

Нечестни начини не усвоих!...

 

От първите си дни аз съм възпитан

да давам, просто, мога ли да дам!

За съвестен човек да бъда считан!..

От мързела си да изпитвам срам!

 

С такива принципи бях във живота,

посрещах трудности, без страх...

И свикнах твърдо аз да не се мотам,

възможно ли е, да не правя  Грях...

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??