8.09.2010 г., 0:55 ч.

Да ме запомните такава 

  Поезия
794 0 22

 

Дано да ме запомните такава –

усмихната, щастлива и много цяла,

със здравец във косите си задяната,

в очите – с най-лековитите аязма.

 

Под здравеца съм скрила сивото на дните

и бялото на нощи непогалени,

кобилицата на живота, изгърбил раменете,

докато носех и раздавах истини.

 

Дано да ме запомните такава –

между земята и небето прелетяла,

посяла във пръстта звъна на чанове,

а в небесата – най-земните желания.

 

А помежду им – гладни стихове.

 

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??