3.05.2017 г., 0:05 ч.

Да можеше Ботев и Левски да са кандидат-депутати 

  Поезия » Гражданска
261 3 1

Ех, да можеше Ботев и Левски да са кандидат-депутати,

та народът в парламента днес да ги изпрати.

 

Та да се изправи Левски пред парламентарната публика

и да потърси сметка къде му е чистата и свята република?!

 

Та да се изправи Ботев пред депутатите подобно арбитър

и да попита за кого умря в мъки Хаджи Димитър?!

 

И да напише Левски: "Народе???" – с въпросителни тревожни,

погнусен от депутатите ни алчни и безбожни.

 

И да покаже Ботев пред аудиторията суетно шумна

как още му кърви на чело раната куршумна.

 

Ех, да можеше хъшове да са кандидат-депутати,

та Ботев всички политици на "Майце си" да прати!...

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И слава богу,че не могат да бъдат! Навярно щяха да съжаляват,че тогава не са си гледали рахата!
Предложения
: ??:??