ДА НАМЕРИШ ПЪТЯ
Едно човечество се лута в мрак безплътен,
изгубено сред безпорядък и лъжи,
то спира се до всеки знак крайпътен
и търси своите изгубени следи!
Понякога, от болката примира,
нанесена внезапно в пустошта
и пак на кръстопът се спира,
отчаяно очаква радостта!
А тя отдавна е тревога
и любовта е с няколко лица,
дори приятелството тъне в изнемога
и сам си пред залостена врата!
Но знаеш ли, че с вяра ще получиш
и ако търсиш обич, ще ти се даде,
вратите тежки Бог ще ти отключи
и ще се радваш, както радва се дете!
"Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите,
хлопайте и ще ви се отвори;" /Матей 7:7/
© Руми Всички права запазени